Cucurucú Escola de Teatre Infantil / Valencià

martes, octubre 17, 2006

Presentació













Cucurucú, Escola de Teatre Infantil, ha plantejat des dels seus començaments que Art i Educació han d'estar units.

L'Art oferix a xiquets i jóvens oportunitats per a reafirmar la seua identitat, descobrir les seues capacitats, i mostrar les seues preocupacions d'una manera més constructiva per a ells i per als adults que els rodegen.

És una eficaç ferramenta per a desenvolupar l'empatia, la capacitat de posar-nos en compte d'un altre, un instrument per a combatre la violència, tant d'escolar com familiar, que tant ens preocupa hui en dia.

L'Art enfront de la violència, com a mitjà per a previndre i com a generador d'activitats que afavorisquen la integració social.

Cucurucú, Escola de Teatre Infantil, proposa el joc dramàtic —Teatre— com a mètode per a introduir l'art en l'educació; el joc com a activitat afavoridora de la convivència, la integració, el desenvolupament de l'autoestima i la personalitat. També és un vehicle òptim per a treballar la imaginació, la capacitat creativa i l'hàbit de la lectura.

En el joc dramàtic conviuen tots els camps artístics: plàstica, música, dansa, literatura, etc., afavorint la motivació per a avançar en altres matèries escolars (matemàtiques, llengua, coneixement del medi, etc.).