Cucurucú Escola de Teatre Infantil / Valencià

miércoles, octubre 11, 2006

Activitats i currículum de l'Escola













Cucurucú, Escola de Teatre Infantil, va aparéixer l'any 2003. No obstant, Cucurucú Teatre, Asociació Cultural va nàixer el curs 97-98, organitzant tallers en la seua pròpia seu.

L'any 2000, l'Ajuntament de Torrent potència l'aparició d'activitats complementàries o extraescolars en els centres públics i concertats. Açò va ajudar a donar una major oferta que complementara l'educació dels nostres xiquets i xiquetes.

El nostre projecte educatiu va ser triat des de la regidoria d'educació i cultura per a oferir-lo en tots els centres educatius.

Des del 1997 fins al 2003 es van fer treballs interessants amb els xiquets i xiquetes, però sense tindre encara el segell de l'escola. Durant este període es van produir diversos espectacles:

Poemillas i otros cuentos (I.E.S. Serra Perenxisa, fi del curs 97-98).

El monstruo y la ciudad de los animales (C.P. Antonio Machado, fi de curs 99-00).

¡Que viene la contaminación! (C.P. Antonio destral, fi de curs 00-01).

La bruja marina (Plaça de la Llibertat, 1a matinal de teatre infantil, curs 01-02).

Els donyets de l'espai (Saló d'Actes de la CAM, 5a Mostra de Teatre Escolar, curs 01-02, alumnes del C.P. Federico Maicas).

Poemes de la lluna somrient (I.E.S. La Marxadella, Festival de Nadal, curs 02-03, alumnes dels CC.PP. Lope de Vega i Sant Pascual).

El mago de Oz (I.E.S. Serra Perenxisa, fi de curs 02-03, alumnes del C.P. Sant Pascual).

El flautista y los automóviles (I.E.S. Serra Perenxisa, fi de curs 02-03, alumnes del C.P. Federico Maicas).

No matarás (I.E.S. Serra Perenxisa, fi de curs 02-03, alumnes del C.P. Sant Pascual).

Pinocho (Saló d'Actes de la CAM, 6a Mostra de Teatre Escolar, curs 02-03, alumnes del C.P. Lope de Vega i el Col·legi Mare Sagrament).

El caso de la niña desaparecida (I.E.S. Serra Perenxisa, fi de curs 02-03, alumnes del C.P. Federico Maicas; Torrent en Festes).

És en la 6a Mostra de Teatre Escolar, organitzada per Cucurucú Teatre i patrocinada per la CAM, on l'escola de teatre presenta el seu primer treball com a equip, creant un espectacle per a la CLOENDA de dita Mostra, en el que es presentava, al públic en general, la filosofia del nostre treball.

Volando va suposar la consolidació de Cucurucú, Escola de Teatre Infantil. Van col·laborar l'Escola Coral de Torrent, dirigida per Juli Hurtado, i un grup de creadors i artistes —Inma Roldán, Javier Burguete, Lilian Palanca, etc.—, tots ells solidaritzats amb la nostra proposta educativa.
Des d'ací el nostre treball ha sigut imparable:

Volando (Saló d'Actes de la CAM, Cloenda de la 6a Mostra de Teatre Escolar, curs 02-03, alumnes del C.P. Antonio Destral).

La Odisea, inspirat en l'obra homònima d'Homer. (Esplanada de l'Auditori de Torrent, 2a matinal de teatre infantil, curs 03-04).

La tortuga tragaleguas, inspirat en el conte homònim de Michael D'ací. (Museu Comarcal, Programació de Teatre al Museu, curs 03-04).

La dóna que volia mes soroll (Museu Comarcal, Programació de Teatre al Museu, curs 03-04; Esplanada de l'Auditori de Torrent, 3a matinal de teatre infantil, curs 04-05; Jornades interculturales de l'Ajuntament de Torrent, DIA D'EUROPA).

El fil invisible, inspirat en un conte d'Empar Claramunt (Saló d'Actes de la CAM, 7a Mostra de Teatre Escolar, curs 03-04, alumnes del C.P. Sant Pascual; Saló d'Actes de l'Ajuntament com a homenatge a l'autora).

Sueño de una tarde de verano, inspirat en Son d'una nit d'estiu, de William Shakespeare (Hort de Trenor, fi de curs 03-04).

Historias Mínimas, inspirat en 25 Cuentos absurdos, de Virginia Wölfe (Mostra de Teatre de la Pobla de Vallbona, curs 03-04; Torrent en Festes; Saló d'Actes de l'Ajuntament, Programació de Teatre de Nadal, curs 04-05, alumnes del I.E.S. Serra Perenxisa).

Desenchúfate (Saló d'Actes de la CAM, 8a Mostra de Teatre Escolar, curs 04-05; Mostra de Teatre de la Pobla de Vallbona).

Volando... La bruja llega (Hort de Trenor, fi de curs 04-05).

La ciudad chispeante que olía a desodorante (Auditori de Torrent, fi de curs 04-05).

El Quijote sale a pasear, inspirat en Las aventuras del ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha, de Miguel de Cervantes (Mercat de La Torre, 4a Matinal de Teatre Infantil, curs 05-06).

¿Dónde estás, Principito?, inspirat en El Principito, d'Antoine de Saint-exupéry (Parc central de Torrent, fi de curs 05-06).

¿Has oído reir a las estrellas? Inspirat en El Principito, d'Antoine de Saint-exupéry (Auditori de Torrent, fi de curs 05-06).

Amb Somniant la mar, preparem la 9a Mostra de Teatre infantil, que es realitzarà en el saló d'actes de la CAM, i que també es presenta a la Mostra de Teatre de la Pobla de Vallbona.